Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

 ~~Kembali Melangkah~~~

sedar tak sedar  dah sampai penghujung cuti...aish.....memang rasa tak puas lagi....hari ahad nie dah kena balik shah alam...kembali menghadapi kesesakan...lalulintas....hurm sangat pasti...student2nye memenuhi kedai-kedai makan...macam-macam la....

kembali menjalani rutin harian sebagai seorang pelajar....maksudnya..kembali mengadap buku-buku, pergi kelas...buat assigment, presentation....macam-macam la....hurm,..semoga semester ini membawa perubahan kepada aku...maklumlah...semester akhir....azam baru mesti di laksanakan....persiapan ke dunia kerjaya harus di mulakan......

semoga semuanya berjalan dengan sebaik-baiknya....

SeLamAt Tahun Baru...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ombak Mengganas!!!!

takut tak???
petang tadi kuar pegi makan dengan parent aku...rumah aku tepi pantai je..so memang dapat lihat dengan jelas betapa besarnya ombak kat pantai dungun...gerun pulak....dah start musim tengkujuh kan......sepanjang lalu tepr pantai tu memang dapat tengok la kesan2 air dan sampah-sarap serta pasir pantai dekat muka jalan....itu tanda nye air dah sampai atas jalan la...

semalam, mak aku cite ada bot karam dekat kuala dungun gara-gara ombak besar...dengar cite x de yang terkorban....alhamdulillah....di nasihatkan berhenti la sementara waktu dulu segala aktiviti laut supaya tidak ada berlaku perkara yang tidak di ingini...

kalau korang bawak motor tepi pantai ni, confirm punya dapat rasa percikan ombak dekat muka...so, hati- hati la semua...

kataorang "beringat sebelum terkena".....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~~TeRiMA Kasih~~~


Setinggi- tinggi ucapan terima kasih  yang tidak terhingga di ucapkan kepada warga Amisah& Co terutama kepada Puan Amisah (kak long), En Shahril (abg. long), cik Rohaya (kak ya), cik Zalina (kak lean), nuar,kerana banyak membantu sepanjang aku menjalani praktikal di firma ini...banyak ilmu yang di pelajari dan juga pengalaman yang di timba....insyaallah akan di gunakan sebaik- baiknya....

hari khamis yang lepas 23/12/2010 adalah hari terakhir aku menjalani praktikal....dan menjadi kenangan manis apabila di beri peluang untuk menjejakan kaki di Mahkamah Majistret Dungun untuk menyaksikan sendiri proses dalam mahkamah...hurm...memang teruja.....

balik dari mahkamah ..seperti biasa sambung buat kerja...sehinggalah detik 5.00 ptg....masa berlalu dengan pantas...sebelum berpisah sempat juga mengambil sedikit gambar bersama staf sebagai kenangan....
tp gambar belum ada lagi...nanti akan di update secepat yang mungkin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Majlis Perkahwinan Along ~


Entri kali ini aku tujukan buat kakak aku...selamat pengantin baru ....semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat...

ini pertama kali keluarga kami menguruskan majlis perkahwinan...punya la penat memang tak bleh lupa...nasib baik guna catering...kalau masak sendiri,....ish...tak dapat nak bayangkan macam mana letih nya....yang paling tak bleh lupa...orang lain sibuk bergembira di majlis kawin, aku plak tersadai dalam bilik gara-gara demam...kesian kan...

hari khamis malam 9/12..balik je dari kerja aku dah tumbang....may be sebab kena hujan petang tue...nasib baik pagi esoknya 10/12 (majlis akad nikah) aku ok sikit...dah bleh bangun dan tolong buat kerja...habis je majlis akad nikah aku dah rasa lain macam...malangnye aku tumbang lagi...petang tue bangun makan ubat je pastu tidur balik....nasib baik esoknya (majlis perkahwinan 11/12) aku dah ok.... siap jadi penyambut tetamu...haha...

nanti bleh tengok gambar....tema kali nie oren+putih...terima kasih kepada yang datang...best tengok tetamu yang datang...ramai sedara mara yang datang...dah macam family gathering....cuaca pun ok....sebelum majlis risau jugak ...takut hujan ...almaklum sekarang memang musim nya...tapi sampai ke petang panas ok je...malam lepas habis majlis baru hujan start turun....maka..tiba-tiba je aku tumbang sekali lagi.....nasib baik esoknya ok...dapat pegi keje macam biasa...tp aura demam tu tetap berbaki la dalam badan,...sekarang dah ok...


jom tengok gambar-gambar yang sempat di ambil:

 my sister

my sister +husband
my new family...

bersama sepupu-sepupu
dayang-dayang...hehe..(orang-orang penting majlis)


antara sedara-mara  yang hadir......

 
outdoor Picture:




akhirnya....semoga berbahagia sehingga akhir hayat...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

 ~~~Coretan 4 minggu Praktikal~~~


hai semua....
alhamdulillah dah...sedar atau tidak dah berakhir4 minggu aku menjalani praktikal...hari nie aku bercuti...heheminggu depan masuk minggu kelima....sepatutnya minggu depan berakhir praktikal...tp belum ada kata putus lagi.... 
oh ye,buat pengetahuan semua..aku telah memulakan praktikal pada 23/11/2010 yang lepas bertempat di Amisah & Co..Advocate & Solicitor salah sebuah firma guaman di daerah ini... alhamdulillah..walaupun pelbagai masalah yang aku lalui sebelum memulakan tugas di sini...hari pertama dilalui dengan pelbagai rasa...al maklum lah baru pertama kali memasuki alam kerjaya walau pun sementara....x kisah lah...

minggu pertama, memang sesi belajar bermula...macam-macam lah benda yang di ajar...bermula dengan belajar guna mesin potostate, mesin fax....selain tue awal2 lagi dah kena belajar call client...memang nervous...tp sekarang tidak lagi!!!hehe...dah expert dah...hehe...

minggu kedua...dah mula mengenal banyak borang2 yang selalu di gunakan....firm nie kebanyakan dealing hal-hal berkaitan jual beli tanah,....so, banyak borang yang aku start kenal ....ada juga di beri tugasan menyiapkan perjanjian jual beli, perjanjian sewa...dan macam-macam...lepas tue belajar buat surat....memang banyak jenis la...ada yang ke bank, balai polis, insurans, hospital dan banyak lagi...

minggu ketiga...dan minggu keempat...seperti biasa photostate document memang perkara wajib la.....yang paling best belajar photostate pelan rumah yang besar tu ke saiz A3 @ A4....korang pernah buat x???best....sebab adventure bila nak menyambungkan pelan2 tu menjadi seperti dalam plan asal.... macam main puzzle....2 minggu nie ada juga berdepan dengan kes-kes kemalangan, kes dadah dan macam..setiap kes ada prosedur tersendiri....yang paling best belajar buat "hujahan kes pembelaan selepas pendakwaan" ...dan hujahan tu di hantar ke mahkamah...bangga sekejap ...mana tak nya...hampir keseluruhan hasil kerja kami (aku dan zila) dalam hujahan tue...tp of course la ada editing dr bos kami.....hehe..
minggu ke 4 juga kami menerima kunjungan lecturer yang membuat evaluation untuk praktikal iaitu PM Alagan....hasilnya alhamdulillah..semua nya ok....

sedar tak sedar dah nak masuk minggu kelima,seperti yang aku dah cerita kat atas...sepatutnya minggu kelima adalah minggu last..tp belum confirm sebab kami masih lagi menunggu kata putus dari PM Alagan...dia akan call hari isnin minggu depan...so tunggu la....
tapi rasa macam sedih pulak nak tinggalkan ofis.....huhu..x pe lah...ada rezeki jumpe lagi... tak gitu...k...lah.....
jumpe di entri lain....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Pengantin Baru!!!

sukacita di maklumkan...saya dengan ini berbesar hati mengucapkan selamat pengantin baru kepada semua yang bakal atau sudah pun melangsungkan perkahwinan dalam masa terdekat ini.....

Entri kali ini di tujukan khas buat teman baik ku saudari fiza @ Puan Afiza Jamaludin (bertukar status sudah)....selamat pengantin baru sahabat....minta maaf banyak2 kerana tidak berpeluang menghadiri majlis yang bermakna untuk kalian ...apepun....aku di sini berdoa agar kalian berbahagia sehingga ke akhir hayat....amin
majlis sahabat ku ini telah berlangsung semalam iaitu pada 20/11/2010....macam bermimpi...namun inilah realitinya....satu persatu rakan-rakanku membina mahligai indah dalam hidup mereka.....tahniah kawan-kawan...semoga berbahagia sehingga akhir hayat....


* selamat pengantin baru buat afiza & khairul *

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Praktikal oh praktikal !!!!

hari dah 20/11/2010...praktikal di jadualkan bermula 22/11/2010......ya allah 2 hari je lagi ...tp surat still x dapat2 lagi....macam mana nie......sangat menyerabutkan situasi begini.....macam mana nie....aku dah pun sms madam semalam...tp x de reaksi....hari nie aku sms lg...alhamdulillah...madam reply...tp dia ckp nak suruh kitaorg start hari selasa....setuju je lah....dah lecturer ckp mcm tue...aku mengharapkan masalah akan settle lepas nie....ya allah...ku pohon permudahkan lah urusan ini...semoga aku terima berita yang baik2 je...jangan lah x jadi plak......huhu...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SeLagi ada waktu.....

hari ini selepas berakhirnya peperiksaan akhir untuk semester ini..
baru aku terasa...banyak nye waktu.....pelik???
x pelik la....sebab sebelum nie..aku memang kesuntukan waktu untuk diri sendiri...
jadi masa yang ada ini aku isi dengan mengupdate 2 blog ku yang dah lama di tinggalkan...
sebenarnya banyak benda yang ingin di kongsi...macam biasa idea kering....
mungkin sebab jawab paper environment tadi agaknya...penat otak memikir jawapan 
(harap2 jawapan di terima...huhu)

selain dari mengupdate blog....aku memang suka main game...hehe,,,waktu nie la...nak main sepuas- puasnya....
lepas raya nie..aku start praktikal...(kat mana??/) hurm dekat salah satu law firm dekat dungun....wah2...
ada peluang nak jadi peguam nie...hehe,...ops...bkn peguam....Company secretary la...
.itu lah sepatutnya yang aku jadi hasil dari Bachelor of Corporate Administration....
.ala..jd peguam boleh ape...kan2.....boleh jgk... tp kena sambung blja lagi la...

ape2 pun aku mengharapkan urusan praktikal ini berjalan dengan lancar....
sebabnya...aku belum menerima response letter....(sabar2) nanti dapat la tue.......insyaallah...
semoga banyak benda yang aku dapat pelajari di sana....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

 14/11/2010- bebas seketika,....

alhamdulillah....
.segalanya telah selesai...detik 12.00 tengah hari tadi...
berakhirlah segala beban yang di tanggung untuk semester ini....
semoga semuanya membuahkan hasil yang membanggakan..
aku percaya pada diriku, aku tahu kemampuanku...
segalanya telah ku curahkan sedaya yang mampu...
dengan harapan...bintang akan bersinar kembali....
dengan izin ALLAH....amin..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Exam...oh exam.....



hai korang....lama aku tidak mengupdate blog ini.....
standart la musim2 exam nie mana ada masa....kalau x musim exam pun aku belum sempat aku hendak melawat blog nie...kenap...jawapan biasa la...student ...of course busy.....tambahan lagi sebagai student tahun akhir nie ...mana lah nak pikir pasal asiggment...pasal praktikal....pasal exam....pointer.....mcm lagi....belum lagi masuk nak pikir soal hati.....soal hati??????teng !teng!......

ape pun...aku sedikit lega....2 paper dah lepas.....satu daripadanya paper yang paling aku takut...Company secretarial practice (CSP)...carymark dah la skit...paper 4 jam kredit plak tue...tp alhamdulillah aku boleh jawab...aku harap sangat paper tue yang akan menaikkan pointer aku....amin....skrg paper merisaukan aku adalah company akaun....hurm...x pe belum cuba belum tau....

doakan aku ye....

selamat menghadapi peperiksaan to all my friend



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SaLaM AidilFitri


To all my beloved friends and family....

happy eid mubarakh.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ ReNung2 kan lah ~

Tolong sebarluaskan kepada rakan-rakan Muslim yang lain sebab ini urusan agama kita. Berikut adalah beberapa maklum balas dari JAKIM tentang status halal-haram restoran dan makanan :

1. Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :
     1) McDonald
     2) A&W
     3) Secret Recipe
2) Restoran berikut  telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :
       1) Victoria Station
       2) Kam Lun Ta
       3) Lotus Family Restoran  

3) Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :
      1) San Francisco Steakhouse
      2) Chicken Rice Shop
      3) Kiwi Express
4) Bagi minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM .
    Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang     dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau Noraini’s Cookies  dan lain-lain yang ada menggunakan logo halal JAKIM kecuali kuih bulan dari Kam Lun Tai  kerana telah ditarik balik pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan.

5. Ayam segar yang dibungkuskan atas nama Farmbest adalah dikeluarkan oleh Syarikat Sin Mah Sdn Bhd, syarikat ini telah mendapat pengesahan halal JAKIM  .

6. Tentang mewarnakan rambut dari segi hukum syarak terbagi kepada :
       i. Harus mewarnakan rambut dengan warna selain hitam. Warna hitam hanya harus bagi yang berpenyakit sahaja.
       ii. Makruh mewarnakan rambut bagi orang muda.
      iii. Haram mewarnakan rambut bagi orang yang terlalu tua.
      iv. Haram mewarnakan rambut tanpa tujuan.
      v. Harus mewarnakan rambut dengan izin suami.  
Dari segi bahan pewarna rambut yang ada di pasaran terbahagi kepada 2 jenis, yang mana kedua-duanya adalah halal dari segi bahan kandungan. Yang menjadi persolan adakah pewarna tersebut telap air atau tidak ? Pewarna rambut yang di pasaran biasanya akan tertulis pada kotak PERMANENT DYE atau SEMI PERMANENT DYE . Mengikut kajian jenis yang Semi-Permanent Dye adalah jenis yang tidak telap air dan ianya tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya. JAKIM sendiri tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Untuk pengetahuan, JAKIM hanya akan keluarkan sijil halal untuk produk yang diproses di Malaysia sahaja .
  7. Sehingga kini pengeluar makanan supplement dan produk makanan kesihatan yang telah berdaftar dengan JAKIM adalah syarikat Upha.  Kebanyakan makanan supplement dari syarikat Upha telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan telah dipastikan soft gel untuk kapsul yang digunakan adalah halal, bagi produk jenama Blackmores, Solaray, Seven Seas, 21 Century tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM, kerana itu tidak dapat dipastikan kapsul yang digunakan itu walau pun didakwa bersumberkan lembu tetapi tidak diketahui sama ada lembu itu disembelih atau tidak. Produk yang tidak mendapat pengesahan halal ini adalah kerana itu adalah produk import, maka pengedar dan pengeluar bertanggungjawab mendapatkan pengesahan halal dari badan Islam di negara asal produk tersebut diimport.

8. Restoran Dome dan seluruh rangkaiannya tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM,  maka kerana itu tidak dapat dipastikan status kehalalan makanan dan minuman yang disediakan di restoran ini.

9. Soalan: Saya ingin tahu samada semua stall di food court Suria KLCC halal kerana tiada papan tanda yang membezakan gerai yang halal dengan yang tidak halal. Saya juga ingin tahu samada semua restoran di Suria KLCC menghidangkan makanan yang halal (walaupun ada yang menjual arak ): Madam Kwan’s, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara, Chillis, California PIzza, Kelantan Delights, Chakri’s Palace, Rotiboy Bakeshoppe, Auntie Anne’s Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan , Bong Sen (Vietnamese) , Chinoz On the Park, Dome CafĂ©, Genki Sushi, Gloria Jean’s Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House/Santini.
  Jawapan: Gerai-gerai makan di Medan Selera di KLCC tidak ada yang mendapat pengesahan halal JAKIM termasuklah juga semua restoran yang disenaraikan itu.
10 . Baker’s Cottage telah mendapat pengesahan halal dari JAIS  ( Jabatan Agama Islam Selangor ),
      - La Boheme tidak dapat dipastikan status halal kerana tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM.
      - King’s Confectionery telah mendapat pengesahan halal JAKIM ,
     - Status makanan yang disediakan di Giant dan Tesco ada sebahagiannya yang telah mendapat pengesahan halal   JAKIM ,
     - Jusco hendaklah merujuk kepada logo halal yang digunakan pada pembungkusan produk kerana Jusco tidak pernah mendapat  pengesahan halal JAKIM secara khusus.
 11. Kedai Bread Talk & Bread Story tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM .
12. Sehingga kini JAKIM tidak pernah memberi pengesahan halal ke atas Restoran Burger King , maka dengan itu tidak dapat dipastikan status kehalalan produk yang dijual.

13. Pernyataan mencampurkan minyak **** untuk pembuatan sausage ayam, fish ball dan lain-lain adalah tidak benar bagi produk terbabit yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM. Bagi produk  Ramli Burger dan Ayamas , memang telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan kedua-dua syarikat ini sentiasa mematuhi peraturan halal JAKIM.
14 . Coffee Bean telah mendapat pengesahan halal JAKIM  dan telah dipastikan semua bahan yang digunakan adalah halal tetapi Starbuck memang tidak pernah memohon pengesahan halal JAKIM , maka tidak dapat dipastikan kehalalan bahan atau produk di tempat tersebut.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saLam Ramadhan.....

alhamdulilah...kita sudah melangkah ke pertengahan bulan Ramadhan yang penuh dengan nikmat...semoga segala amalan yg kita lakukan hanya kerana-NYA...mudah-mudahan segala amalan kita di terima....maka rebutlah peluang ini...

 Sedikit perkongsian (di petik dr laman dibawah.....)
http://ustazazhar.com/v1/hadith/kelebihan-bulan-ramadhan.html


1. Dari Abi Hurairah beliau berkata :Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : 

  "Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan."
[Hadis riwayath  Bukhari, Muslim& Nasaaei.]

2. Dan Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang artinya :

  "Sesiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan maka akan diampunkan baginya  dosanya yang telah lalu."
[Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Abu Daud, Nasai'e dan Baihaqi] 

semoga dapat lah kita dapat merasai kemanisan bulan yang mulia ini serta berusaha memperbaiki diri serta amal ibadah....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LeMbAran Baru...

alhamdulillah..setelah lama menghilang...kini aku kembali mencoret....agak bersawang juga la blog ini..setelah lame jugak di tinggalkan...

semester ini...bermula lah satu lagi coretan hidupku....melangkah ke 24 tahun usiaku...rasenya makin mencabar hidup ini....banyak lagi ilmu dan pengalaman yang aku perlu cari....maka semakin rumit dan mencabar hidup ku sehari-hari...

semester baru bermula....beban yang bakal ku tempuhi sudah pun menampakkan wajahnya....ku sangat mengakui...semester ini aku perlu lebih kuat dari aspek mental dan rohani tidak kurang juga fizikalnya...subjek2 yg diambil memang nampak kerumitannya....maka usaha ku kenalah berlipat kali ganda....semoga KAu kuatkan dan tabahkan aku menghadapinya....

permulaan semester yang agak manis....hurm..di temani rakan2 seperjuangan yang banyak membantu....semoga uhkwah yang terbina kekal sehingga akhir hayat....2 minggu berlalu...pelbagai cabaran yang di hadapi....x kurang juga sokongan dari insan2 tersayang...yang jauh di mata...sentiasa di hati.....

esok....melangkah lagi ke minggu ke 3....semoga, dipermudahkan urusan dan dikuatkan mental dan fizikal untuk menghadapinya....insyaallah.....

~~~Selamat Datang RAMADHAN~~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Memeluk Bulan ~
 by rossa

Kau bukanlah untukku
Meski ku tahu
Ku menyayangimu

Cinta tak mungkin terjadi
Diantara kita berdua

Dirimu kini telah bersamanya
Begitu pula aku telah memilikinya

Kini ku sadari rasa ini tak mungkin
Dapat terwujud dalam kisah kasih kita
Kini ku mengerti tulus cinta ini
Hanyalah mimpi panjang yang tak pernah usai

Kerana tuk bersamamu
Bagai berharap memeluk bulan

Dirimu kini telah bersamanya
Begitu pula aku telah memilikinya

Kini ku sadari rasa ini tak mungkin
Dapat terwujud dalam kisah kasih kita
Kini ku mengerti tulus cinta ini
Hanyalah mimpi panjang yang tak pernah usai

Kini ku sadari rasa ini tak mungkin
Dapat terwujud dalam kisah kasih kita
Kini ku mengerti tulus cinta ini
Hanyalah mimpi panjang yang tak pernah usai

Kerana tuk bersamamu
Bagai berharap memeluk bulan
Kerana tuk bersamamu
Bagaikan berharap memetik bintang




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


The Chicken Rice Shop

~19/5/2010~ selepas kelas qulity management......

buat pertama kalinya aku berpeluang untuk menjejak kan kaki ke kedai ini...haha...itupun pergi bersama raja, min, paan dan intan.....kami pergi naik kereta raja....kredit to min.....thanks for the treat...kalau x...rasanya x merasa kot nak makan kat situ...

apa yang kami makan????lihat gambar2 yg di pinjam dari website Chicken rice shop....

menu utama



tambahan

1) kerabu mangga 

2) penang rojak


menyelerakan?????sangat.....menyelerakan......penuh meja kitaorg.....tp sayang lupa nak amik gambar....

kalau nak tengok lagi menu2 yang menyelerakan.......sila lah melawat laman web chicken rice shop


 sekian.....


p/s: thanks to siti nur yasmin azhar....hehe

~paan...bile nak belanja????haha
               







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

*****KISAS*****

SALAM... entri bersambung kembali....

keputusan keseluruhan: ~ JOHAN : PART 4.....(yea!!!!!!)berbaloi sgt mengharungi hari2 tersebut....
Antara gambar2 yg sempat diambil:

 di pg hr yg indah......kru2 tgh buat persiapan

 sewaktu perasmian 

team rounders part 4

acara rounders sedang berlangsung

 awin, ilya.& aku ad-hoc utk rounders

aku & wani,....

wani & auni


perlawanan bola tampar

acara tarik tali
si baju2 hijau...org kuat KISAS
tetap berlangsung....walaupun hujan dah mula turun

hujan yg sgt lebat.....acara terpaksa di tangguhkan....padang bertukar menjadi kolam

dari khemah ku....khemah sebelah dah nak terbang.....(cepat2 tolong...)


itulah...rentetan peristiwa......gambar dah x sempat nak ambil.....acara habis dalam pukul 7....

~sekian~








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.......KARNIVAL SUKAN ANTARA SEMESTER FSPPP 2010.......

TARIKH: 2 &3 APRIL 2010
VENUE: PLAZA ALAM SENTRAL & INTEKMA

selamat kembali.....

hari ini ahad bersamaan 4 april 2010....seperti kebiasaanya aku masih lagi berada di fakulti....untuk menyiapkan tugasan2 di minggu terakhir sebelum peperiksaan akhir yang bakal menjelma kurang dari 2 minggu dari hari ini....huhu...sangat rungsing memikirkannya....x pe lah...aku mesti boleh.....

apa yang ingin di kongsikan hari ini adalah berkenaan dgn tajuk di atas....Karnival sukan FSPPP...buat julung2 kali diadakan....alhamdulillah...penyertaan amat memberangsangkan.....di anjurkan oleh 3 gabungan persatuan pelajar di ketuai oleh Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) fakulti & Sekateriat Mahasiswa Fakulti (SMF) dan dibantu oleh CASS( Corporate Admin Students Society) dan BACAS( Bachelor of Administrative Science)  dan jugak jawatankuasa sokongan......

bermula pada jam 8.30 pagi sehingga 7.00 malam.....berikutan cuaca yang tidak menentu....memang banyak sangat pengalaman yang di luar jangkaan berlaku....nanti akan di ceritakan...hehe... terdapat 2 jenis sukan di petandingan iaitu sukan traditional dan sukan moden.....sukan traditional di anjurkan oleh komuniti korporat admin (CASS) manakala untuk sukan moden di anjurkan oleh BACAS...

ok...rasanya...sebagai intro cukup lah setakat ini...akan di sambung di entri sepenuhnya....dengan keputusan karnival...siapakah juara keseluruhan?????nak tahu...tunggu..................juga insyaallah...akan di sertakan juga gambar2 yg berkenaan.....

NANTIKAN!!!!!!!!!!!!!!!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MARI KE PESTA BUKU.....





sudahkan anda ke Pesta Buku.....

impian aku untuk menjejakkan kaki ke sana....huhu...harap2 ada lah kesempatan untuk memeriahkan lagi keadaan...di samping mengambil peluang untuk mendapatkan "juadah Minda".....dah lama rasanya tidak membeli bahan bacaan selain dr buku2 akademik la.....

sebagai salah seorg peminat novel....teruja juga untuk mendapatkan novel2 baru untuk koleksi.....haish...masalahnya " M.O.N.E.Y"......masalah negara la kan.....moga ada lah rezeki lebih....

membaca adalah salah satu aktiviti yg bagus untuk semua generasi.....kepentingannya tidak dapat di nafikan lagi....pendek kata...kalau tidak dengan membaca,.....jadi lah seperti katak di bawah tempurung...ibaratnya la....tidak kira apa jenis bahan bacaan pun yg kita baca....yg penting ..ia memberi manfaat kepada kita dan juga ilmu yang dapat kita gunakan untuk menghadapi masa hadapan.....

rasanya semua org stuju dgn idea ini.....kan???? so...mari lah ramai kita memeriahkan Pesta Buku.....Jumpa anda di sana....=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat mALam Malaysia.....


apa yang anda buat di waktu ini.....masih mengadap laptop menyiapkan assigment???menonton tv.....main game atau pun masih lagi melayari laman2 sosial untuk berhubung sesama sesama rakan atau pun mendapatkan informasi yang berguna dan sebagainnya....


aku pulak????kenapa x tido lagi....selalunya seawal pukul 10 malam...dah pun terlena di ruang tamu....tp malam nie...jam sudah pun menunjukkan 12 lebih...namun aku masih lagi setia dengan laptop ini....apa yang aku buat...haha...main game...dah lama dah x main game.....hehe...bukan senang nak dapat masa yang lapang untuk menghiburkan diri...hehe...

walau apa pun selamat melakukan segala aktiviti yang sedang di lakukan....semoga anda tidak lah terlalu lewat utk tido....hehe...

good night,.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

*****Gembira*****

pagi ada modul sampai tengah hari....even penat...tp best,.....blk2 je terus kemas rumah.....biasa lah tue....happy sgt ptg nie....sebab...along datang.......haha...sgt2 la di tunggu....along bwk bj diner....settle satu problem...x yah pening2 kepala.....thanks to along...and tunangnya.....siap belanja mkn lg + bg duit sara diri......mcm2 tau je aku tersgt la kering........

alhamdulillah...rezeki...masuk....haish....esok ada modul lg....x suka.....tp kena pegi,,....

ape2 la....hope enjoy tommorrow....huhhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.............next coming events............

mari lupakan entri2 sedih dan beremosi........kita beralih ke tajuk di atas.....haha....


  • 12/3/10----last paper test "South East Asian Affair"--------(org lain dah hbs paper dah...tp aku....masih ada 1 lg azab)
  • 13/3/10----Modul Part 4
  • 14/3/10----Modul Part 4 lg.......tensionnya....
  • 16/3/10---- Test Malaysian Company Law
      • Presentation ASEAN
  • 17/3/10----Test BEL422....report writing
      • Presentation OB (organizational Behavior)
      • Diner Perlantikan Jawatankuasa Baru CASS, BACAS, SMFdan sewaktu dgn nya....., dan jentera2 pilihan raya...
  • 18/3/10----Test Mandrin......

banyak x....huhu...br hbs minggu test....masuk pula ke minggu paling busy.....tentative untuk 1 minggu.......itu yg nampak la...yg tersembunyi belum tau lagi......huhu....

macam mana nie.....gasak la.....bila lg nak busy macam nie.....kan????hehe...redha je lah .....

sekian untuk hari ini....haha,,,by....nak study AsEAN pulak.....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Separuh jiwa ku pergi.....

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
Dengan sadarmu
Kau tinggal aku

  chorus...
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku


Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua


Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berkelah bersama sahabat2.....

venue: Tasik Shah Alam
tarikh: 26/2/10
masa : 8.00a.m to 1.00p.m

semalam....bertarikh seperti diatas,...maka telah di jalankan aktiviti bersantai di hari cuti....bersempena cuti maulidur rasul......terasa ingin berkongsi sedikit saat2 yang mengembirakan bersama teman2......

malam sebelumnya....bagaikan menyambut hari raya suasananya di rumah sewa kami...hehe...acara2 masak memasak juadah utk di bawa bekalan pada keesokan harinya iaitu hari perkelahan seperti dia atas....apa yg kami masak.....simple2 je....sandwish sardin, berbagai2 jenis agar2( sirap, sarsi and ribena),dan goreng keropok....ha...rajin x...hehe.... malam tue tido agak lewat jugak la....sebab tu lah pagi hari perkelahan tue ramai lah yang terlajak tido...nasib baik semua persiapan dah di buat malam sebelumnya.....hehe....

kami bertolak dalam pukul 8.00 lebih.....kononnya...semua nak berada kat sana pukul 8...hehe...biasalah janji melayu.....sampai2 je...dah ramai pengunjung yang dah berada di sana...kebanyakkan nya berjoging bersama keluarga dan rakan2.....kami pulak...datang dgn bekalan makanan....yelah...nak berkelah kan...hehe....

gambar2 yg sempat di snap....

 
antara yg hadir...(ada lg yg  xde dlm gambr)


waktu mula2 sampai....(yg lain tgh buat senaman...)


aku.....(tgh gelak tgk diorg streching)...miza tgh gayut.....


nie menu : ada makaroni goreng, spagetti, ayam goreng, sandwish sardin, varieties agar2...keropok goreng, tembikai, dan air ribena+soda+isi tembikai......
(lazatkan kawan2...thumbs up utk semua)



bersiap sedia utk makan...sambil menunggu ketibaan gene2 lelaki yg x sampai2.....


ha...3 gambar kat atas nie...aktiviti sampingan diorg......berperahu and berkayak.....ini waktu mula2 start kayak.....
ape jd lepas tue...???nak tahu....suspen je...

x de lah...tiba2 hujan turun....mula2 igt renyai-renyai je....tp macam nak lebat je...maka kami2 yg x pegi main nie...(aku, fai....bdk2 lelaki)....bergegas la berkemas..menyelamatkan makanan2 dan barg2 yg di bawa.....kitaorg pegi cr pondok tempat berteduh...yg berkayak pulak....still dalam kayak msg2...cuma may be diorg berteduh la kat mana2.....hehe..x tau sebenarnya...

alhamdulillah...hjn berhenti and cuaca baik sampai hbs kitaorg ada kat sana....sepanjang diorg berkayak..aku ddk membaca....baca apa....apa lg kalau bukan reading blog asean ku...huhu......bkn nak tunjuk rajin,...tp mmg susah nak baca kalau x paksa.....ok lah juga...dapat isi masa lapang....

diorg berkayak dalam 1 jam lebih kot...then diorg naik.....aktiviti makan bersambung kembali......hehe...jgn membazir....hehe makan selagi boleh....after makan...mcm biasa lah...sesi mengambil gambr....mmg acara wjb klau buat sebarg aktvt...right????hehe....

ni lah gambar nye...




  

mcm gaya kan....byk lg....ini je la yg sempat di upload.....aku mmg x de dalam gambr..hehe..malas....


ya....i'm here......hehe...tgh menolong membungkus makanan2 bg diorg bwk bekal blk ke rumah.....especially for guys....hehe...kalau x...x abis la jwb nya....
then...kitorg blk....mmg moment yg best,....hope dpt buat lg aktiviti mcm nie lagi....thanks for all my friends......sayang korg semua.......


=).................

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PerjaLanan...

alhamdulillah...kembali juga aku melawat blog ini.....cuti pertengahan semestar serentak dgn tahun baru cina br bermula....waktu yang di nantikan......hehe...maklumlah...sebagai seorg penuntut institusi pengajian tinggi...rasanya belum lagi sempat berehat seketika....haha...agak skema ayat...x tau la....jari yg mengetuk papan kekunci ini hanya mengikut apa yang di zahirkan dari hati....(eceh....jiwang plak...apa2 la)....


berbalik kepada tajuk utama....hari nie aku melalui satu tempoh perjalanan yang panjang jugak rasanya........bermula seawal 7-00 pg hingga 2 ptg.....lama x.....x terasa pun sebenarnya...sebab balik ke kampung halaman....rumah yang dirindui,......haha....apa2 pun...happy dapat travel dgn kawan2 blk ke kampung...

esok pulak....satu lagi perjalanan bakal di tempuhi....ke mana pulak ye......esok kami sekeluarga akan balik ke johor...kg belah ayah...hope jd perjalanan yang mengembirakan....bakal memenuhi cuti ini sebaik-baiknya...disamping assignment yang bertimbun-timbun....wish me good luck....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Suatu Petang......

venue: Pizza Hut (sek 7, Shah Alam)
date: 29/10/2010

salam................

sekadar berkongsi kegembiraan setelah berpenat lelah mengharungi minggu-minggu yang memenatkan....sebenarnya dah lama tidak mmengemaskini blog ini...sebabnya...macam biasalah sibuk memanjang...namun hari minggu ini...aku gagahi jugak mencoret sesuatu di halaman ini...walaupun halikatnya memang banyak lagi kerja nak di buat...tp mood untuk menyelesaikan kerja-kerja belum sampai lagi...haish....macam mana nie......(garu kepala walaupun x gatal...saje je).......

pagi semalam bersamaan 29/10/10 ...hari jumaat yg mulia...penghulu segala hari...kebiasaaanya aku akan berehat di rumah...sebabnya memang tiada kelas di dalam jadual ku...yang ada hanya lah perjumpan dengan Dekan Fakulti yang Baru...itupun petang......so pagi itu...aku ada tugasan menyiapkan kerja Bel 422 bersama Raja, Min, dan Izza.....tau kat mana kitaorg buat kerja tue???hurm dkt Mcd.....pertama kali aku buat tugasan di sana....sempoikan...haha...janji siap......mmg siap pun...sampai pukul 1 lebih duduk kat sana.....

habis je kerja...kitaorang (aku dgn Raja) bergegas ke DSB (Dwn Seri Budiman) yang mana adalah tempat perjumpaan dengan dekan....perjumpaan bermula pukul 3 katanya.....haha......kenapa kitaorang bergegas......sebabnya raja kena jaga pendaftaran....so...aku ikut je lah..... start dalam pukul 3.20 ptg...tp sekejap je Dekan berucap.......lepas tue ada pulak ceramah pasal Integriti....(huhu...ngantuk kot)....habis semua aktivit dalam pukul 5 lbh dekat2 pukul 6.....

masuk ke tajuk utama........

Paan, mirul ajak aku dan raja pegi makan....so kitaorg decide pegi je dekat Pizza Hut dekat Sek 7 oleh kerana masa pun x panjang.....Paan dengan Mirul pegi ambik Min, aku dgn Raja plak pegi cr masjid dulu sebab x solat lagi dan jalan jem......kitaorg sampai dalam pukul 6 lebih..... nie lah gambar2 yg sempat di rakam...Ini merupakan aktiviti ke 2 kitaorg berkumpul bersama....sebelum nie pegi tgk wayang dkt JUSCO Bkt Raja cerita Adnan Sempit....rasenya 2 minggu lepas sebelum election MPP....

Farhan (Alang) dan Mirul khusyuk meneliti menu...(nak order apa lah yek)



 
Raja dan Min (pun tengah pilih menu...aku???jd jurugambar sekejap)

  
  
ni lah pizza2 yg di order.....


 
menikmati hidangan


happy moments....


 

  

  

that its.....thanks to paan coz belanja kami.......

next time kita hang out lagi......=)



 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS